Doğal Fermente Elma Sirkesi
Slow Farm Doğal Fermente Elma Sirkesi
Çiğ Elma Sirkesi-Isıl işlem görmemiştir.
Analı-içimlik
Elma; potasyum, pektin,
malik asit, vitaminler ve kalsiyum açısından zengin bir meyvedir. Fermantasyon
süreci elmaya organik asitler, faydalı enzimler, yaşayan dost bakteriler
kazandırırken, elmanın içinde bulunan tüm vitamin, mineral ve besin değerlerini
sentezleyerek çoğaltır. Bu sayede, onları daha faydalı ve besleyici kılar. Meyvedeki
etken maddeyi fermente ederek açığa çıkardığınızda, o meyvedeki bütün
iyileştirici özellikleri sirke ile daha güçlü halde hayata geçirmiş oluruz
Fermantasyon yöntemiyle elde edilen gıdalar yaşayan gıdalardır ve vücut için
çok değerli besin kaynaklarıdır. Bizim için olan önemleri ise yalnızca bunlarla
sınırlı değildir. Fermente gıdalar aynı zamanda, kendileriyle birlikte
tüketilen diğer gıdaların içerdiği vitaminleri kalın bağırsakta sentezleyerek
besinlerin emilimini de arttırır. Elma sirkesi, diyabet
hastalarında şekeri dengelediği için zayıflamaya yardımcı olur, tokluk süresini
uzatır. Sirke orada bir mucize yaratmaz aslında, dengeyi sağlar.
Geleneksel Fermantasyon Yöntemi; Fermantasyon, İlaçsız elmalarımız, içme suyu ve pancar
şekeri ve bal ilave edilerek, meşe fıçılarda ve cam damacanalarda yapılmaktadır.
Buradaki püf noktası sirkenin kendi anasını oluşturmasıdır. Sirkeye bal ve
şeker harici hiçbir şey katılmamalıdır. Fermantasyon yolculuğu uzun ve zahmetli
bir süreçtir. Fakat aylar süren bu uzun ve zahmetli fermantasyon yolculuğunun sonunda, bizi mis
gibi meyve ve meşe kokulu içimlik, yumuşak, sağlıklı, gönül rahatlığı ile kullanılabilen bir lezzet elde
edilmektedir.
Slow Farm Doğal Fermente Elma Sirkesi Eskiden Beri Kullanılan Bir Gıda;
Yüzyıllardır bütün
dinlerde, inançlarda ve kültürlerde her zaman sirke yer almış. Bir şifa kaynağı
olarak, özellikle Osmanlı tıbbında çok yer edindiğini, doktorların ilaç
yapımında sirkeyi kullanıldığını ve reçetelerinde sirkeye çok yer verdiklerini
görüyoruz. Osmanlı’dan önce, İbn-i Sina’nın kitabındaki yüzlerce reçetede sirke
geçiyor.
İçimlik Doğal Fermente Elma Sirkesi Nedir: Slow Farm sirkeleri son derece lezzetli, yumuşak ve meşe aromalı olup rahatlıkla içilebilir.
Çiğ Sirke; Hiçbir ısıl işlemden geçmemiş,
pastörize edilmemiş yani canlı, yaşayan bir sirkedir. Şişenin dibindeki tortu birikir.
Şişenin içerisinde ana oluştuğu bile görülebilir. Bu güzel bir şey, süzüp
rahatlıkla kullanılabilir. Isıl işleme maruz kalmadığı için besin değeri
kaybolmaz.
Slow Farm Doğal Fermente Elma Sirkesi Kullanım Alanları;
- Sabah aç karnına bir bardak içe suyuna, meyve suyuna, vb iki yemek kaşığı ilave edilerek içilebilir,
- Aynı şekilde yemeklerden sonra içilebilir, özellikle sindirim fayda sağlar,
- İçerisinde sentetik asit olmadığı için mideyi rahatsız etmez,
- Salatalarınıza, turşularınıza rahatlıkla kullanabilirsiniz.(Turşu kurarken su ilave etmiyoruz)
- Lezzetli soslar hazırlamakta kullanabiliriz,
- & Cildi toksinlerden arındırır, besler, ölü hücrelerin atılmasını sağlar,
- Ciltte peeling etkisi yapar, cildi nemlendirir,
- Doğal bir antiseptik ve antibakteriyel özelliklere sahiptir, Sivilce oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
- Cilt ve saçın PH dengesine yardımcı olur, Cilde Su ile seyreltilerek tonik olarak kullanılabilir, saça son durulama suyuna ilave edilebilir.
Muhafaza Şekli; Doğal Fermente Elma Sirkesi ağzı kapalı şekilde ışık almayan bir yerde saklanabilir.
Sirke Anası :Geleneksel Fermantasyon yönteminde sirke anası çiğ elma sirkesi şişelendikten sonra ,kapağı açılmasa da oluşabilir.